Ver weg, maar toch dichtbij

Eerder sprak ik de verwachting uit dat de eerste twee-woord-zin van mijn zoon ‘mamma auto’ zou zijn. Misschien wel eerder dan verwacht, kwamen deze week dan die twee verlossende woorden: ‘nonno Talia‘ (opa [I]talië). Mijn zoon had mijn smartphone in zijn hand en met die twee simpele woorden, maakte hij duidelijk dat hij zijn opa wilde zien!

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen een goede band hebben met hun familie, maar een groot gedeelte daarvan woont ver weg. Zo vaak als het kan, gaan we naar Italië of komen opa, oma, tante of oom naar Nederland. Tussendoor spreken we elkaar regelmatig via videochat. Onze kinderen groeien daar dus mee op.

Voordelen van videochat

Je kunt je afvragen of het wel goed is voor kleine kinderen, al die schermpjes. Wij proberen goed te variëren in alle activiteiten die ze overdag ondernemen. Daarom vind ik ook dat ze rustig af en toe een filmpje kunnen kijken en kunnen videochatten.

Ik ben blij dat mijn kinderen hun opa en oma op deze manier vaker kunnen zien. En volgens dit artikel blijkt dat kinderen daadwerkelijk een relatie kunnen opbouwen via videochat!

Al vanaf een leeftijd van 6 maanden snappen baby’s het verschil tussen pratende personen op TV en personen die met hen praten via chat. Zeker als er een volwassene bij is die uitlegt wat er gebeurt. Het schijnt zelfs zo te zijn dat kinderen meer leren van videochat dan van educatieve video’s.

Goed om te weten! Toch denk ik dat we zo maar weer eens moeten kijken wanneer we weer een reisje naar Italië kunnen maken…

 

 

 

3 gedachten over “Ver weg, maar toch dichtbij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s