Sinterklaas en Babbo Natale

Nu de dagen weer korter worden, komen de feestdagen steeds dichterbij. Tijd voor mannen met baarden en hun handige hulpjes om onze kinderen te verblijden met kadootjes. Ik ben opgegroeid met Sinterklaas, Antonio met Babbo Natale (de kerstman). Onze kinderen krijgen ‘het beste’ van twee werelden…

Vandaag was ik met mijn dochter in de stad, waar overal al versieringen zijn voor de aanstaande verjaardag van Sinterklaas. Reden voor haar om mij op de terugweg op de fiets even uit te horen over de beste man.

“Mama, hoe zeg je Sinterklaas in het Frans?”
“Saint-Nicolas”
“En in het Italiaans?”
“San Nicola”

Tot zover, test doorstaan. En dan:

“Wat is de achternaam van Sinterklaas?”
“Dat weet ik niet, als we thuis zijn moeten we dat maar even opzoeken.”
“Ok, en die van Babbo Natale?”
“Dat zullen we dan even aan papa vragen.”

De stemming zat er lekker in, dus samen zongen we:

“Sinterklaas Kapoentje,
gooi wat in mijn schoentje,
gooi wat in mijn laarsje,
dank u Sinterklaasje.”

En toen wist ze met dat kleine koppie van haar tot de volgende conclusie te komen: “Mama, dus we zeggen wel ‘Sinterklaasje’, maar geen ‘Babbo Natalino’ (kerstmannetje).”

Ik vind het prachtig om te zien met hoeveel fantasie ze over dingen nadenkt. Voor haar zijn Sinterklaas en de Kerstman goede vrienden die graag samen op stap zijn. Als ze één van de twee in haar boekjes tegenkomt, verzint ze de andere er vaak bij.

Toen het tijd was om naar bed te gaan, wilde ze nog weten hoe de moeders van Sinterklaas en de Kerstman heten. Helaas wist ik dat ook niet, dus heb ik gezegd dat ze ‘oma Klaas’ en ‘nonna Natale’ heten.

Ik wil haar natuurlijk graag nog wel vertellen hoe het echt zit. De moeder van Sinterklaas blijkt Anna te heten. Babbo Natale is volgens de Italiaanse Wikipedia gebaseerd op Sinterklaas. Eigenlijk heet zijn moeder dus ook Anna.

Morgen maar eens even kijken wat mijn dochter daarvan vindt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s